Kalas eller fest på gång?
Ladda ner våra cateringmenyer nedan!

Händer i vår på Ekholmen
 
Tapas
1 mars fullbokat
2 mars platser kvar

Vi öppnar upp restaurangen och förvandlar den till en levande tapasrestaurang
Boka bord från 18,00
 

Studentbuffér 2024

Gäller melllan 20/5-20/6
Diamant

Potatissallad med krasse, dill och cocktailtomat
Pastasallad med chili, vitlök, rödlök och paprika
Kallmarinerad fläskfilé med örter och kapris
Kycklingspett med hetta av jalapeño
Bakad laxsida med citron och dill
Ostpaj med sparris
Brieost
Marinerade oliver, salladsost och soltorkade tomater
Grönkålssallad med rostad cocos och pumpafrön
Tzatziki
Melonfat
Focaccia och mörkt fröbröd
Vispad färskost
255:-

Guld
Potatissallad med krasse, dill och cocktailtomat
Pastasallad med chili, vitlök, rödlök och paprika
Kallmarinerad fläskytterfilé med örter och kapris
Kallmarinerad kycklingfilé med citrus och basilika
Ostpaj med sparris
Medelhavssallad med tomat, gurka, rödlök och salladsost
Tzatziki
Melonfat
Focaccia och mörkt fröbröd
Vispad färskost
215:-

Hos oss får du hemlagad mat.

Husmanskost med modern touch, utan genvägar. Vi kallar det äkta mat.

Catering och fest är våra specialiteter.

Varmt välkommen till Restaurang Ekholmen i Vessigebro.

Vi gör vårt bästa för att värna svenskt kött

Det talas mycket om vikten av att välja svenskt kött. Dels för att svenskt kött är friskt – vi använder väldigt lite antibiotika i Sverige jämfört med exempelvis Danmark – och dels för att svenska lantbrukare ser till att djuren har det bra. Dessutom är det gynnsamt för miljön att välja sådant som produceras i vårt eget land. Genom att välja svenskt kött ökar vi också möjligheterna till att det svenska lantbruket överlever.

På våra luncher strävar vi efter att använda oss av svenska råvaror. Vi gör vårt bästa för att göra rätt, men kostnaderna är väldigt pressade för att vi ska få ihop det. Prisskillnaderna på vissa produkter är ofta orimligt stora.

Vi vill vara ärliga med vår situation: vi väljer svenska råvaror i så stor utsträckning som bara möjligt, men den snäva marginalen vid exempelvis lunchservering gör att vi inte alltid klarar det. Vi försöker också styra vår meny efter tillgång så vi kan handla så mycket svenskt som bara går. Därför vill vi inte skryta med att alltid ha svenskt på menyn, men vi vill att ni ska veta att vi jobbar för det.

Restaurangens fläskfilè kommer från Halland med omnejd (JMs Food alt dahlsjöfors), den svenska kycklingfilén är från Guldfågel, och oxfilé och ryggbiff kommer från Scan. När det gäller fisk försöker vi undvika de sorter som fraktas över hela jorden eller saknar MSC-märkning.

Är ni nyfikna och vill veta mer om våra råvaror eller vårt sätt att tänka kring detta, fråga oss gärna!

 

Med bästa mathälsningar,

Karl-Johan Bengtsson & Jens Andersson, med passionerade medarbetare

 

Äkta matlagning och kärlek till råvaror

På restaurang Ekholmen lagar vi husmanskost som du blir glad av. Råvarorna är vår inspirationskälla och så ofta som det är möjligt försöker vi att hitta lokalproducerat.

 

Känslan och omsorgen för den enkla och naturliga maten sitter i väggarna och får våra gäster att trivas och återvända.

 

De många stamgästerna är beviset på att kvalitet och många timmar vid spisen lönar sig.

 

På vardagar serverar vi vår omtycka lunchbuffé. I vår restaurang står en rejäl buffé uppdukad med två varmrätter, hembakat bröd, fräscha grönsaker och frukter, och veckans pasta.

 

Du tar vad du vill ha och äter till du är mätt och belåten. Precis som hemma.


Hjärtinnerligt varmt välkommen!

Karl-Johan Bengtsson & Jens Andersson, med passionerade medarbetare

 

Vällagad mat med modern touch, Svenska råvaror och
passionerade kockar!

Restaurang Ekholmen

Brogatan 14

311 64 Vessigebro


Telefon 0346-205 40 

mat@restaurangekholmen.se



Lunchbuffé serveras i vår matsal måndag-fredag

klockan 11:30-14:00

Övriga tider: förbokning

En specialsida för dig som gillar mat

Vill du få tips och recept? Kanske lära känna oss lite mer? Häng gärna med på vår sida "Skafferiet" här på vår hemsida, där vi försöker lägga ut något "matnyttigt" med jämna mellanrum.