Studentbuffé
 

Studentbuffé 2022, Fullbokad
 

Studentbuffé – extra allt
Färskpotatissallad med grön sparris, tomat och ruccoladressing
Pastasallad med soltorkade tomater, mozzarella och basilika
Marinerad fläskfilé med vitlök, sesam och soyamarinad
Marinerad kycklingfilé med örter och apelsin
Bakad lax med citron, dill och gräslök
Grekisk sallad
Grönkålssallad med cocos och rostade pumpafrön
Ostpaj
Melon, vindruvor och ananas
Vitlöksdressing
Bröd och smör
230:-
 
Studentbuffé

Färskpotatissallad med grön sparris, tomat och ruccoladressing
Pastasallad med soltorkade tomater och basilika
Marinerad kycklingfilé med örter och apelsin
Kallmarinerad fläskytterfilé med vitlök, sesam och soyamarinad
Grekisk sallad
Ostpaj
Melon & ananas
Vitlöksdressing
Bröd och smör
190:-

Önskar ni utkörning?
inom Falkenbergs området 400:-
Säkra er leverans redan idag

Grillrecept

Helgrillad fläskfilé med ljummen potatissallad och sås bea wannabe
5 pers
Del 1. Marinad fläskfilé
2 fläskfiléer
10 kvistar timjan
4 klyftor vitlök
3 msk rapsolja
3 msk kinesisk soya
3 msk sweet chili sås
1/2 citron (bara saften)
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar


Såsen
4 st schalottenlök
1 msk torkad dragon
2 tsk äppelcidervinäger
2 dl majonnäs se sidan
2 dl gräddfil
3 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar


Potatissallad
1 kg nypotatis
2 rödlökar
1 citron
1 knippe gräslök
1/2 dl jonnys sötstarka senap
2 msk grov senap
3 dl rapsolja
2 tsk salt
1 knippe grön sparris
1 ask cocktailtomater
Färsk dill

1, skala nypotatisen och dela i halvor.
Putsa fläskfilén, hacka/pressa vitlöken och timjanen. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i fläskfilén. Filen kan med fördel dra några timmar i marinaden.
Tänd grillen.

Starta såsen,
2, Hacka schalottenlöken och blanda med dragon och vinäger. Låt dra 5-10 min.

3, Skiva rödlöken och pressa på 1 citron.
Låt dra i 5-10 min.

4, Fortsätt med såsen, lägg i resterande ingredienser och smaka av noga.

5, Blanda rödlöken och citronsaften med finhackad gräslök, senap och 2 tsk salt.
Slå sen i oljan under omrörning. Ställ åt sidan till senare.
Starta ugnen på 80 gr.

6, Grilla fin yta på hög temperatur, har grillen lock så lägg gärna på det hela tiden mellan vändningarna. Då får ni en naturlig röksmak. När den har fin färg sätt in den i ugnen tills den håller innetemperatur på 68-70 gr

7, Koka potatisen, häll av och låt den stå någon minut, blanda med senapsvinigretten, blanda i förkokt grön sparris, cocktailtomater, färsk dill och kapris.

Servera allt på 1 stort fat:)

Smaklig måltid!

En stor rubrik.