Kalkonmiddag

Catering Kalkonmiddag 2021
Beställ er kalkonmiddag från 8 personer och uppåt.
Förrätt
Jordärtskocksoppa med knaperstekt bacon, krutonger Alt.
Ägg- och räkmacka
Rågbröd, ägg, handskalade räkor, dill och majonnäs
 
Varmrätt
Helstekt kalkon på Ekholmens vis med äpplen, morötter och katrinplommon.
Serveras med gräddsås, kokt potatis, rödkål och gelé.
 
Dessert
Äppelkaka med kardemumma och råsocker,
Serveras med hemslagen vaniljsås  
Varmrätt: 260:-        Två rätters: 325:-      Trerätters: 370:-

Gåsmiddag

Catering gåsmiddag
Beställ er gårmiddag från 8 personer och uppåt.
Minimum 8 pers

Svartsoppa med krås
alt
Jordärtskocksoppa med knaperstekt bacon, krutonger
*
Helstekt gås på klassiskt vis med äpplen och katrinplommon.
Serveras med rödkål, morötter, gelé, gräddsås och kokt potatis
*
Äppelkaka med kardemumma och råsocker,
Serveras med hemslagen vaniljsås     
445:-

Nyårsmiddag!
Vi kommer ha nyårsmiddag för catering
Meny kommer inom kort

Grillrecept sommar 2021

Helgrillad fläskfilé med ljummen potatissallad och sås bea wannabe
5 pers
Del 1. Marinad fläskfilé
2 fläskfiléer
10 kvistar timjan
4 klyftor vitlök
3 msk rapsolja
3 msk kinesisk soya
3 msk sweet chili sås
1/2 citron (bara saften)
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar


Såsen
4 st schalottenlök
1 msk torkad dragon
2 tsk äppelcidervinäger
2 dl majonnäs se sidan
2 dl gräddfil
3 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar


Potatissallad
1 kg nypotatis
2 rödlökar
1 citron
1 knippe gräslök
1/2 dl jonnys sötstarka senap
2 msk grov senap
3 dl rapsolja
2 tsk salt
1 knippe grön sparris
1 ask cocktailtomater
Färsk dill

1, skala nypotatisen och dela i halvor.
Putsa fläskfilén, hacka/pressa vitlöken och timjanen. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i fläskfilén. Filen kan med fördel dra några timmar i marinaden.
Tänd grillen.

Starta såsen,
2, Hacka schalottenlöken och blanda med dragon och vinäger. Låt dra 5-10 min.

3, Skiva rödlöken och pressa på 1 citron.
Låt dra i 5-10 min.

4, Fortsätt med såsen, lägg i resterande ingredienser och smaka av noga.

5, Blanda rödlöken och citronsaften med finhackad gräslök, senap och 2 tsk salt.
Slå sen i oljan under omrörning. Ställ åt sidan till senare.
Starta ugnen på 80 gr.

6, Grilla fin yta på hög temperatur, har grillen lock så lägg gärna på det hela tiden mellan vändningarna. Då får ni en naturlig röksmak. När den har fin färg sätt in den i ugnen tills den håller innetemperatur på 68-70 gr

7, Koka potatisen, häll av och låt den stå någon minut, blanda med senapsvinigretten, blanda i förkokt grön sparris, cocktailtomater, färsk dill och kapris.

Servera allt på 1 stort fat:)

Smaklig måltid!

En stor rubrik.